Avoin kirje kaikille Cesar Millan kannattajille, jotka käyttävät epäeettisiä toimintatapoja

Ginger Sundin Hallgren

Keskustelut Cesar Millanin usein kyseenalaisista ​​opetusmenetelmistä  myrskyvät. Ja hyvä niin. Monet esitykset kun näytetään on pahoinpitelyä mikä helposti voisi loppua tragediaan.

Esimerkiksi miten selvä hirttäminen ohuessa lenkissä voi auttaa koiraa joka esittelee ns ongelmakäyttäytymistä? "Ongelmakäyttäytyminen" ei tietenkään ole diagnoosi, mutta vain merkki, oire, että jotain on vialla. Se voi olla koiria jotka ovat epäsopivassa ympäristössä, tietämätön omistaja, että koira ei saa tarpeeksi viriketoimintaa tai liikuntaa. Ja loppullisesti - se voi jopa olla sairas tai sillä on kipua.

Joku sanoi kerran, että Millanin tapa kouluttaa on "se luonnollinen tapa". Mutta kysymys tulee kuristaa ja hirttää ko sudet ja koirat toisiaan? No, tuomitse  itse ...

Ne ei myös kään kaada toisiaan selälleen. Jos joku makaa selällään, se on oma valinta mikä joka yksilö on itse tehnyt, osoittaa hänen alistumista.

Mitä minä koirana tekisin jos joku hirttäisi minua niin että minulta menevät jalat alta ja en voi saada happea keuhkoihini? No, minulle tietenkin tulee paniikki ja tunnen voimakaan ahdistuksen, alan taistella saadakseen tassut maahan takaisin, taistelen kaiken tavoin ja revin kynsilläni puolustaen itseänihyökääjää vastaan kuka nyt yrittää tappaa minut prosessissa.

Koira käyttää tietysti kaikkia niiden käyttäytymisiä rauhoittavista signaaleista puremiseen, kun kukaan ei kuuntele. Jos joku kun kuristaa sitä koiraa ja ei ymmärrä ett se koira pelkää ja puolustaa itseään, niin se vain johtaa enemmän kuristuksiin. Tietysti täytyy ottaa selvään mitä vikaa ympäristössä on. Miten koira voi saada apua hapenpuutteesta? Se voi myös saada aivovaurioita kuristuksesta jotka voi esintyä epilepsian kaltaisina ​​kohtauksina.

Jos et tunne mitään syyllisyyttä kun roikotat koiraa hihnassa kunnes se tulee tajuttomaksi, on jotain väärässä ja erittäin tärkeä osa puuttuu - empatiaa. Jos se ei tule luonnollisesti, niin mielestäni on syytä harrastaa akvaariota sen sijaan - muovikaloilla.

Se on laitonta käyttää väkivaltaa eläimiä kohtaan, mutta että tarvitaan lakia mikä kieltää väkivallan käyttöä toista elävää olentoa vastaan on minulle käsittämätöntä. On sääli, että ihmisillä ei ole itsessään mitään eettistä tunnetta pidättäytymään väkivallasta. Todellinen asiantuntija kun kouluttaa koiraa ei käytä välineitä kun  pelästyttää tai satuttaa. Hän luo ensin hyvän kontaktin käyttäen aineksia kuten luottamus, lämpö, ​​ilo, uteliaisuus ja voimakas tahto auttaa koiraa hädässä.

Koirat auttavat meitä kaikkia niin paljon. Onko silloin oikein kohdella heitä näin kuin Millan ja hänen kannattajansa? Miltä tuntuu sydämessäsi? Sulje silmäsi hetkeksi. Kuvittele, että opettaja on hyvin tiukka, ja lyö kun et vastaa oikein. Voitko oppia jotain? Muistan kohtauksen elokuvasta "Viidakkokirja", jossa Bagheera pitää kyseenalaisena kun Baloo lyö Mowglin tajuttomaksi (Baloo ei kyllä tarkoittannut mitään pahaa), ja sanoo: "Nyt kun olet iskennyt  oppilaasi tajuttomaksi miten hän voi oppia mitään? "

Onko todennäköistä, että koira minkä juuri roikotit ilmassa, kunnes se upposi maahan hapen puutteesta, voi tuntee luottamusta sinua kohti? Etkö saa vihjeen, että se käytös on epäasianmukaista kun  Millan  rikkoa Ruotsin eläinsuojelulakia, osa kaksi? Ja hänellä ei näytä olevan mitään rajoja mitä hän voisi tehdä koiraa vastaan?

Joskus meidän täytyy haastaa itseämme mitä todella saavuttaa niillä vanhoilla tutuilla tavoilla "kouluttaa". Yrittää yleensä eläytyä koiran maailmaan ja erityisesti tilanteeseen, jotta voi auttaa koiraa asianmukaisesti. Yrittää nähdä kaiken eläinten näkökulmasta.

Suurenna ajatusketjuasi - miten minun pitäisi tehdä? Teenkö minä todellakin oikein nytten? Mistä se voi johtua? Olenko ehkä kaukana ymmärtämästa tällaista käyttäytymistä? Jos ja kun toivottavasti tunnet epäilystäkään siitä, että mitä teet koiria kohtaan on oikein – pidä se ajatus mielessä hetken – kun se on se oikea ajatus.

Tämä töykeä ja tietämätön lähestymistapa olento kohtaan, jolla on vaikea puolustaa itseään ihmisten hyväksikäytön ja julmuutta vastaan, minulle on epätodellista ja uskomatonta. Hyvin toimivassa suhteessa on tietenkin keskenäinen kunnioitus, eli että sinulla on empatiaa muita kohtaan.

Sana "kunnioitus" koirayhdeyksessä  on erilaisia ​​merkityksiä riippuen siitä, kenen kanssa puhut. Monille se on synonyymi että koiran pitää pelätä omistajaa tai muuten ... toisille se on selvää, että sinun täytyy ymmärtää koiran kieltä ja käyttäytymistä eikä haukkua sitä.

Koiran koulutus pitäisi olla just koulutusta eikä mitään muuta. Ei kovia sanoja, vihaiset eleet, pahoinpitelyö tai hengenvaarallisia hirttäytymisiä. Jos koiraa tällä tavalla kohtelee, se on luultavasti tietämättömyydestä ja että kantaa mukanaan omia aggressioita.

Kuva missä Millan kävelee koiralauman kanssa, kävelykeppi kädessä, on vain yksi kuva, tyylitelty imagio. Paljon on fantasioita ja idealisointia. Ei sitä ajattele eikä uskalla laittaa jalka alas ja sanoa ei rumille tavoille. Ehkä on aika miettiä uudelleen, niinkun yksi Millan kannattaja sanoi ADC 2010 konferenssissa: "Me olemme menossa ihan päin pippuria." Se joka sanoi tämän tarkoitti sitä, että ystävällisellä suhtautumistavoilla koiria vastaan harhaillaan pimeässä. Olen samaa mieltä, mutta katsoo päinvastoin, että Millanin kidutamisellakoiria niin päädymme pian "päin pippuria".

Miten  olemme onnistuneet ennen ilman työkaluja, temppuja ja varjoisa käytäntöjä, joiden tarkoituksena on satuttaa koiramme - olemmeko niin huonoja kouluttaan vaikka niin paljon on tuotu esiin oppimisen-psykologiasta?

Sanoa että rakastat koiria ja sitten pahoinpidellä niitä ei kuulosta aidolta. Sinun täytyy rakastaa koiria täysin tai se kääntyy takaisin itseesi kohti ennemmin tai myöhemmin. Nyt meidän tiedot on päässyt paljon pidemmälle koirien käyttäytymisestä ja mitä ne tarkoittavat. Miksi mennä ajassa taaksepäin, koska olemme tietoisia muista tavoista olla eläinten kanssa ja kouluttaa niitä?

Teille jotka luette kirjeen kuulumatta Millan-seuraajien joukkoon ja joka haluaa osallistua kurssille koiran kanssa tai millä on minkäänlaisia ongelmia: Ota selville mikä ideologia kouluttajalla on kysyämälla koulutuksesta, koulutustavoista, jos on olemassa rangaistuksia ja niin edelleen . Jos joku pyytää saada lainata koiraasi kävelemään ja "tuntea sitä", sano vahvasti ei. Monet koirat on autoritäärisen kouluttajan kävelyn jälkeen , ollut pelokkaita ja jopa järkyttyneet.

Onko sinulla ongelmia koirasi kanssa, ota aina yhteyttä koira-psykologiin, jotka työskentelevät tekemälla eri analyysejä saadakseen selvälle miksi koira näyttää erilaista käyttäytymistä.

Översatt från svenska av Maria Ahola