Hundehviskers metoder kan give skader for livet

Den amerikanske, selvbestaltede hundeekspert Cesar Milan tonede torsdag aften frem på tv-skærmen, hvor han kort demonstrerede sine metoder til opdragelse af hunde.
Dyrenes Beskyttelse tager kraftigt afstand fra og advarer imod Cesar Milans voldsomme metoder, der ifølge foreningens hundepsykolog Mads Jørgensen kan påføre hunden skader for livet.

At opdrage en hund kræver mere end blot 10 minutter. Og at anvende metoder som vold og tvang er ikke kun forkasteligt men direkte skadeligt for hunden. Dyrenes Beskyttelse advarer derfor kraftigt imod at benytte sig af hundetræner Cesar Milans metoder.
- Cesar Milan råd og metoder bør absolut ikke bruges til at opdrage hunde, siger Mads Jørgensen, hundepsykolog og internatejer.
- At opdrage en hund tager tid, og det skal gøres stille og roligt. Cesar Milans opvisning på tv, hvor han på 10 minutter lærer en hund at gå i snor, virker ikke på sigt, siger Mads Jørgensen, der henviser til, at man jo heller ikke kan lære børn om rigtigt og forkert på 10 minutter.
- Hvis du siger til et barn, at det ikke må pille næse, så er det jo heller ikke ensbetydende med, at det aldrig gør det igen. Pædagogik tager tid, og det samme gør opdragelse og træning af hunde.

Cesar Milan benytter sig yderligere af metoder som eksempelvis pighalsbånd og elektrisk stød, og det er ifølge Mads Jørgensen direkte skadeligt for hunden.
- Hvis man anvender vold i opdragelsen, kan det give skader for livet. Skader, som man ikke kan forudse. Hvis man for eksempel anvender elektrisk stød for at lære hunden, at den ikke må trække i snoren, er det ikke sikkert, at hunden forstår, hvorfor den bliver straffet, siger Mads Jørgensen og forklarer, at det langt fra er sikkert, at hunden associerer straffen med det korrekte.
- Hunden kæder det elektriske stød sammen med noget helt tilfældigt, det kan være ejeren eller et træ, man passerer i det samme, og det betyder så, at hunden fremover er bange for træet eller ejeren.

Dyrenes Beskyttelse er ikke alene med kritikken den amerikanske hundetræner. Både danske og udenlandske foreninger bakker op om kritikken og tager ligeledes afstand fra metoderne.
Herhjemme deler Dansk Kennel Klub og Dansk Hundeførerforening samme opfattelse som Dyrenes Beskyttelse, og i USA har blandt andre den amerikanske dyrlægeforening ligeledes kritiseret hans metoder.

Du kan læse mere om opdragelse, adfærdsproblemer og søge råd om hunde her

For yderligere kontakt:
Pressemedarbejder Ida Maria Just 33287055 / 3046 6245
hundehviskers_metoder_kan_give_skader_for_livet.pdf
File Size: 49 kb
File Type: pdf
Download File