No Ceasar Millan  –  Nej till mjukismetoder  ”under cover”.

Stackars, ynkliga lilla människa som måste ”mästra” hundar genom rycka i koppel för te x kontakt, spruta vatten på hunden, vrida om bröstskinnet om den inte sitter kvar, vrida om öron, nypa i ljumskar, använda strypkoppel av olika slag, elhalsband, stackel, nosgrimma, antiskäll halsband , ryta nej och fy, använda argsint röst,  praktisera time out, smälla ner hunden på rygg, , ja, tyvärr finns det otaliga fler exempel ………..som lärs ut.

Ja, ni läste rätt. Om det är gemeneman som ”inte fattar bättre” och som utövar nämna sk metoder. Nej, det är fortfarande år 2011 hundinstruktörer/tränare som tipsar och lär ut övergrepp dessvärre med marknadsföring att de arbetar med  s k mjuka metoder. De instruktörer som officiellt kräver strypkoppel, ryck & vrål på sina kurser kan ju med lätthet väljas bort och förhoppningen är att deras verksamhet självdör för att vi, allihopa, som vill hundens bästa utifrån hundens värld gör ett bra jobb med offensiv information till människorna stora som små, hundrelaterade företag, försäkringsbolag, branschorganisationer, fackpress, televisionen m fl.

Vi måste visa civilkurage och säga ja till det som är bra för våra hundar och våga säga nej till det dåliga.

De personer som använder ovan nämnda övergrepp har mycket att lära och borde omgående förändra sitt synsätt eller kanske ännu hellre byta bransch.

En hundinstruktör som är värdig sin titel ratar ovan nämnda sk metoder och väljer motsatsen.

Att vilja dominera hunden på olika sätt är ett starkt tecken på okunnighet och obalans hos människan. Gudskelov finns inte detta hos hundar. Evolutionsmässigt levde människa och hund i samklang. Människan på den tiden verkade var klok nog att se hundens förmågor och måna om den.  

Det är viktigt och självklart att ha medkänsla, ge omsorg och kärlek till våra hundar. Det är de känslor jag hyser för djur och dagligen försöker att göra mitt bästa för att få dem att känna det. De har inte bett att få komma till mig, det är jag som har tagit dem till mig. Min uppgift är att alltid se till att de känner sig trygga och på alla sätt mår bra och få vara de personligheter de är i vår gemensamma flock.

Med vänliga hälsningar,

Ingela Nannström

[email protected]
www.sagnej.n.nu
no_cesar_millan_-_nej_till_mjukametoder_under_cover.pdf
File Size: 68 kb
File Type: pdf
Download File